מנת פסטה עם רוטב בשר ועגבניות עשיר, נהדרת לילדים ומבוגרים כאחד. מקור המנה בבולוניה באיטליה, שם נהוג להגיש את המנה עם פסטה בצורת טליאטלה.
פסטה בולונז של שף הבית
זמן הכנה
עד 2.5 שעות
כמות מנות
6
סוג בישול
מצרכים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון איכותי.
- 5 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 בצל לבן וקצוץ לקוביות קטנות
- 1 גזר קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כפית מלח דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 800 גר' עגבניות טריות מקולפות וקצוצות לקוביות או פחית של עגבניות משומרות איכותיות
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- עלים מ- 2-3 גבעולי טימין
- כוס ציר בקר (ניתן להכין מראש עם עצמות חזה (ברוסט), ירקות ועשבי תבלין)
הוראות הכנה
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את קוביות הגזר הבצל והסלרי ומאדים כ-5 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הבשר הטחון יחד עם השום הקצוץ ומערבבים עד להפרדתו לפירורים, תוך כדי שהוא משנה את צבעו לחום.
- מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את ציר הבקר (מביאים לידי רתיחה) ונותנים לו להתאדות כ-5 דק' ללא המכסה.
- מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה עדינה
- מכסים את הסיר ומבשלים למשך 1.5-2 שעות.
- במהלך הבישול בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך.
כשהרוטב מוכן, ניתן להרתיח מים מומלחים בסיר נפרד, להכין את הפסטה וכשהיא מוכנה, להעבירה מיד לסיר הרוטב ולערבב, יחד עם מעט ממי הפסטה.