תבשיל קלאסי מהמטבח הצרפתי המכיל בשר בקר שהושרה ובושל ביין אדום, ירקות עשבי תיבול וציר בקר. התחיל בתור תבשיל כפרי והפך למנת הבית של מסעדות גורמה ברחבי העולם, ובצדק.
ביף בורגיניון של שף הבית
זמן הכנה
עד 3 שעות
כמות מנות
שישה סועדים
סוג בישול
מצרכים
לתבשיל:
- 2 ק"ג אוסובוקו עגלה פרוס (כ- 3-4 פרוסות)
- 5 כפות קמח לבן
- 4-5 כפות שמן חמניות/קנולה
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 5 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות ציר בקר (ניתן להכין מראש עם עצמות מח, ירקות ועשבי תבלין)
- 100 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות (אופציונאלי)
למרינדה:
- 3 גזרים חתוכים גס
- 5 שיני שום שלמות או חתוכות גס
- 5 כוסות יין אדום
- 12 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים חתוכים גס
- 2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים גס
- 1 עלה דפנה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
- 3 גבעולי טימין
הוראות הכנה
- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים את הבשר ומשרים למשך הלילה.
- מפרידים בין קוביות הבשר למרינדה, את הבשר מקמחים ומטגנים בשמן בסיר כבד, עד להשחמה.
- מוסיפים את חומרי המרינדה כולל שאר הירקות וציר הבקר לתוך הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה עדינה למשך 2.5-3 שעות עד שהבשר רך והרוטב מסמיך.
- כ-20 דק' לפני סיום הבישול מקפיצים את קוביות האווז המעושן במחבת חמה ומוסיפים לתבשיל
-
- מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן או פירה.